Коронавирусът е обикновен грип. По време на грип носът се запушва,

...
Коронавирусът е обикновен грип. По време на грип носът се запушва,
Коментари Харесай

Няма лошо без добро. Времето е на силните ♥ Мирзакарим НОРБЕКОВ

Коронавирусът е елементарен грип. По време на грип носът се запушва, възпаляват се бронхите и носоглътката, само че в тези случаи има обстановки, които водят до пневмония. Голяма част от хората може да не усетят дори признаци. Както се споделя – ако се лекуваш, се оправяш две седмици, в случай че не се лекуваш – за 14 дни.

Но тези, които постоянно четат новините, стартират да страдат от невроза. Има сериозна маса, лимит, който, в случай че се премине, следим при индивида неврастения и неуравновесеност. Много от тези вести са болезнотворни. Така че, апелирам ви пазете се от това безпределно втълпяване на отрицателни вести от такива хора, чийто живот самичък по себе си не съставлява обект на удивление и подражателство. Това сподели по време на специфичен уебинар, отдаден на сегашната пандемия от ковид, Мирзакарим Норбеков. 

Няма неприятно без положително. Този корона вирус прави света съвсем различен, тъй като най-хубавото, което е вътре във вас, излиза от горната страна, най-лошото - също.

Не се напрягайте, не се вълнувайте, само че се пазете. Не всичко Бог прави със свои ръце. Просто изучавайте по какъв начин се популяризира вирусът. Но има още един миг. Ако 40 години върви най-жестоката война и ти участваш в тази война, в случай че гибелта не пристигна за теб – не можеш да умреш. Но и както и да се опитваш да се пазиш и затваряш, в случай че ти е пристигнал моментът може и с каша да се задавиш.

Не всичко, което чуваме и виждаме, е истина, и не всичко, което не чуваме и не виждаме, го няма.

Животът просто продължава. А в случай че е пристигнало времето – нищо няма да го спре. Считайте, че сега това е елементарен грип. Защо ви споделям да се успокоите – има напълно точна причина за това. Не желая да ви кажа каква е тя, просто следете за хигиената си, за самочувствието си, за тонуса си.

Използвайте карантината за правене на деца. По време на карантината хиляди ще загинат, само че милиони ще се родят. Господ Бог по тази причина е затворил мъжете и дамите у дома, с цел да не се занимават с нелепости на открито. Кажете си един на различен нещо хубаво, даже да не желаете измислете. Накрая ще си повярвате и любовта ще се върне. Любовта не е време, да идва и да си отива, тя се основава. Най-хубавото нещо са децата.

80-те години започнаха рецесии, хората започнаха да се затварят в себе си, в зоната на депресията, тъгата, безкрайните терзания за това какво ще се случи. 99% от хората отиваха в отчаяние, 1-2% започваха да си размърдват задниците. Отваряха някакви кооперативи или взимаха заеми от съседи даже. Депресивните хора постоянно говореха за тях: но по какъв начин не си седне на задника, защо му е толкоз доста да има...

В сложните моменти има хора, които желаят да се скрият и да мрънкат. Потребността да се оплакваш я има при всички, това е най-лесното нещо – да униваш, да предявяваш искания, да се натъжиш... Това е най-лесното. Когато обществото го приспиват, при мощните хора се появява предпочитание да създадат крачка напред към разрешаване на проблемите си.

Кажете в този момент, вие в този момент сте си у дома, самичък със себе си. Привичният ви живот е пресечен. Но нали би трябвало от нещо да живеете. Сега сте подготвени да си размърдате мозъците и да поработите върху себе си.

Интернет нали имате у дома. Използвайте това време за самообразование малко. Научете какво е това изкуствен интелект, изучете опциите му, изучете комерсиалните ботове. Без да излизате от вкъщи си, можете да създадете някакви услуги. В интернет пространството можете да набирате клиенти, чиновници, да пристъпите към завоюване на свое пространство. 

Включете към своята фантазия изкуствения интелект.

Само преди няколко години говорехме, че идва времето на изкуствения разсъдък. И към този момент е пристигнало. Може да се плашите, че не ви е известно и така нататък Но в случай че към някой ваш табиет, примерно вие ходите пешком и аз ви кажа да започнете да карате кола... да се научите да карате камион, вместо да носите на ръце пясъка. Това в този момент, че ви споделям да усвоите изкуствения разсъдък и да се научите да карате кола е едно и също. Не е належащо да ставате програмист и да влизате в детайлите. Изучете опциите на изкуствения разсъдък, тъй като те са безгранични.

Сега, до момента в който сте си у дома, до момента в който имате опция малко да си починете, използвайте това време за проучването му. Намерете някой, който се занимава с това. Личен контакт да имате. Не се набутвайте в курсове някакви.

Вие сте бъдещи работодатели, задачата ви е да обедините хора. Не би трябвало да сте безусловно експерт в избраната област, би трябвало да сте експерт в региона на организацията, обединяването, на човешките потребности. Има други хора, които са във вътрешността в техническите неща, само че не могат да ръководят хора. Но всеки от нас се нуждае от други експерти, които са във вътрешността в тяхната материя. По същия метод експертите по изкуствен интелект може да не са положителни продавачи. Може вие като шеф да ги вземете.

Изучавайте, изучавайте, изучавайте. Няма смисъл да си блъскате главата с неща, които изкуственият разсъдък може да направи за вас за част от секундата. Това е все едно още да искаш да ползваш патифон - това е антикварен уред към този момент. И вашият метод към решение на бизнес проблем за малко време може да стане патифон.

Ако не желаете да влизате в елементи – не би трябвало, в най-хубавия случай можете да станете доста добър невежа в региона на изкуствения разсъдък. Вие би трябвало просто да можете да свържете опциите, които предлага той.

При всяка рецесия, точно по време на рецесията, хората стартират да се образоват, стартират най-сетне да употребяват не лъжицата, а мозъка си, стартират да проучват, ако имат двигателна сила към това. Времето е на мощните, благи мои.

Кризата е запуск на инкубатора, където се отглеждат птици за високи полети. Или рецесията е водораздел: дълбоките – на една страна, повърхностните – на друга, чистите – на една страна, мръсните – на друга. Анализирайте с какво желаете да се занимавате, с какво ще издържате себе си и фамилията си. Докато се намирате у дома търсете доста много разновидности. Те са ужасно доста.

Пазете себе си и околните си, не се занимавайте с нелепости да чакате помощ и поддръжка. Това са нецивилизованите страни – в които се отделят помощи.

Интернет пространството – това е международен пазар. На едно място понижава, на друго пораства.

И като цяло получавате общ растеж. Организацията не би трябвало да е съсредоточена в един град, в една страна. Това е извънредно рисково.

Има хадис, в който е казано: не си качвай цялото семейство на една камила. 

Когато четете учебници, книги: в случай че създателят като персона в този бранш, в който желаете да получите познание, там подхожда като академик – пазете се от тези красиви думи. Ако създателят е сполучлив в този сектор и в написаната книга се съдържа неговото мнение, а не е минало през думите на втори и трети лица, тогава може да го четете. Защото тогава даже и да си мислите, че приказва нелепости, то той е прав.

Относно статистиката, че в Китай след карантината има взрив на разводите: Поинтересувайте се апелирам какъв е процентът на мъжете и на дамите в Китай. Там всички родители желаят момчета, с цел да може бъдещите мъже да са при тях, тъй като там няма пенсии. Човек, който си мисли, че на остарели години ще получи някаква пенсия, даже и дребна, се занимава със замозалъгване. В Китай родителите се държат крепко за децата и децата за родителите. В Китай по тази причина на дамите им е необятно към врата, тъй като и да се разведат има опашка за тях. Това не значи, че това е положително. Трябва да има баланс.

Европейското образование е неявяване на образование. Когато дамата се държи като мъж, а мъжът не е ясно като какво се държи. Това работи рисково на децата. Във всеки мъж има мъжка същина и тя знае по какъв начин да работи. Ако брачната половинка ви си разрешава да приказва такива неща – че би се развела с вас и стои единствено поради децата, в случай че брачната половинка ви се държи непозволително към вас, то значи и вие се държите по този начин към нея. Кажете на жена си да не пада до вашето равнище, а вие не падайте до нейното.

Няма хора, които нямат никакви подозрения... Колкото и да сте убеден – ще се съмнявате, тъй като има неопределеност. Просто има хора с повече опит, които към този момент са минали тази зона. Значи всяка зона, където към фантазиите си изпитвате боязън – просто е липса на опит. Посъветвайте се с хора, които са го минали. Тези, които се намират в на следващия ден или вдругиден.

Не вярвайте на хора, които споделят, че няма демон, че няма Бог. Това са страхливи хора, които има какво да крият.

Има 10-15% от всяка нация, които са недоволни от всичко – от родината си, от родителите си, от всичко – културно ще ги назоваваме уроди. Родени са в една среда, а се усещат по различен метод. По същия метод, когато се намираш в нация с хилядолетни обичаи, те стартират да привнасят непознати култури и по този начин стартират да унищожават фамилиите си. Защото фамилията не е територия, в която можеш да експериментираш. Първо направи устойчиво семейство, да вземем за пример постоянен дом, а до него си направи някакъв пясъчник, където да си експериментираш. Семейството не е зона за опити. На Изток във възпитанието вземат участие три генерации. Младите последни споделят „ да “ при избора на фамилна половинка. Възрастните учат рода на претендента – имат ли разводи, кавги, каква нематериалност, всичко и точно от тези среди се избира юноша или госпожица и се споделя на внука/внучката – от тези среди сме ти намерили подобаващ, пообщувайте и вижте дали ще се харесате. И в случай че се харесат се основава фамилията. Ако не се харесат – този колосален труд стартира отначало. Това не е някой от младите да докара на родителите си някой от улицата и да го показа. Сексуалният апетит е нещо напълно друго, той бързо се задоволява, а след това по какъв начин да продължиш да живееш с този човек.

Семейството не е проба. Така че общувайте с родителите си по този мотив и с хора, които имат хубави фамилии. Успехът зависи от труда, от превъзмогването на подозренията, когато преминавате през не желая и не мога.

Мирзакарим Норбеков

Източник: Издателска Къща " Жануа'98 "
Снимка: norbekov.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР